неділя, 12 лютого 2017 р.

Тиждень безпечного Інтернету в Миколаївському НВК

     З кожним роком все більше дітей користується Інтернетом у повсякденному житті. Можливість підключитися до мережі не тільки через ПК, але й за допомогою мобільних телефонів сприяє цій тенденції. Інтернет надає дітям та молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте, оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв'язку із цим виникає проблема забезпечення безпеки дітей. 
     У Миколаївському НВК з метою привернення уваги учнів до проблеми безпечної роботи в Інтернеті з 06 по 10 лютого 2017 року проходив  тиждень інформаційної безпеки «Я – за безпечний Інтернет». Розпочався тиждень з бліц-опитування  учнів школи на тему: «Інтернет у моєму житті». Кожен школяр мав змогу висловити своє ставлення до Інтернет-середовища. 

    Вчителем інформатики Хасановою М.М. було розроблено вісник «Інформаційна безпека в мережі»,  пам’ятки для батьків «Як не потрапити на гачок?» та презентацію для учнів «Безпечний Інтернет». Під час уроків інформатики проводилися інформаційні хвилинки, вікторини, тематичні ігри та бесіди з таких тем: «Що таке Інтернет?» ( 5-6 класи), «Безпека в Інтернеті» ( 7-9 класи), «Віртуальна країна Інтернету» (10-11 класи).Учні 4-5 класів відвідали сайт: www.onlandia.org.ua. ("Онляндія - безпека дітей в Інтернеті" - SlideShare)
 Серед учнів 9-10-х класів був проведений конкурс презентацій з тем «Безпечний Інтернет» та «Етикет в Інтернеті».
Компанія Google разом з Інтернет Асоціацією України запускає комплексний освітній ресурс для дітей та вчителів «Про Інтернет».  http://www.prointernet.in.ua/
Завдяки порталу «Про Інтернет» школярі отримають знання, завдяки яким зможуть безпечно користуватися Інтернетом та розкрити всі можливості, які він дарує. 
За допомогою інтерактивної гри «Подорож на Астерікс» діти зможуть закріпити отримані знання та навички.