понеділок, 22 серпня 2016 р.

Участь в обласному семінарі щодо викладання інформатики у 2016-2017 н.р.
18 серпня 2016 року на базі СЗШ №7 м.Стрия  відбувся семінар методистів рай(міськ) методкабінетів та НМЦО, які відповідають за науково-методичний супровід  викладання інформатики, на тему «Використання хмарних сервісів у навчально-виховному процесі. Про викладання інформатики у 2016-2017 н.р.».
В семінарі взяли участь 24 методисти рай(міськ)методкабінетів та вчителі інформатики - голови районних(міських) методоб'єднань. 


Учасників семінару привітала п.О.Матвіїв, начальник відділу освіти виконавчого комітету Стрийської міської ради. З досвідом роботи міського методичного об'єднання вчителів інформатики ознайомила учасників методист методичного центру відділу освіти п.Л.Мізик.
Стрийська ЗШ №7 є опорною школою з впровадження ІКТ. Досвід школи в цьому напрямку є цікавим і цінним для учасників семінару. З ним ознайомив директор школи п.Я.Білинський.
Голова методичного об'єднання вчителів інформатики м.Стрия п.Р.Собко представив свої досягнення у сфері застосування хмарних сервісів у своїй педагогічній діяльності.
У 2011-2012 н.р. вчителі інформатики мали можливість навчатися на очно-дистанційних курсах "Інтернет для вчителя", який базується на хмарному сервісі WindowsLive. Проте можливостей цього сервісу недостатньо для застосування його на уроках інформатики при вивченні інформаційних технологій.
На зміну цьому сервісу прийшов розширений Office 365, який дає можливість створити онлайнове середовище школи з доступом до всіх ресурсів з будь-якого місця.
Продемонструвала своє шкільне онлайнове середовище та розповіла про його можливості вчитель інформатики ЗШ №7 п.Л.Ортинська.
     Завідувач кабінетом ІТН п.Л.Палюшок та методисти цього кабінету п.Н.Парій та п.С.Прончак ознайомили учасників семінару з особливостями викладання інформатики у 2016/2017 н.р. та змінами до програм у 5 та 10 класах та станом впровадження інформаційно-комунікативних технологій у навчально-виховний процес закладів освіти Львівської області.